Cursus Frans

Mijn trainingen voor particulieren zijn bedoeld voor cursisten die de Franse taal al beheersen, met een minimum niveau A2. Ik geef les tot niveau C1. Vaak geef ik individuele cursussen en als ik groepscursussen geef is de groep altijd klein (maximaal drie personen). Alle cursussen zijn op maat.
Als je een cursus Frans nodig hebt voor je werk, dan verwijs ik je graag naar Efficiënt Frans Leren, mijn site voor zakelijk Frans.

  • Conversatielessen vanaf niveau B1: een les voor Frankrijk liefhebbers vanaf B1 die met mij over gastronomie, politiek of literatuur willen praten. Voor mensen die vroeger Frans hebben gehad en hun kennis van deze mooie taal willen opfrissen. De groepslessen zijn online (via Skype, Zoom of Teams) met maximaal 2 andere cursisten of bij mij, in Rotterdam Zestienhoven.
  • Cursus Frans voor docenten Frans: deze cursus is bedoeld voor docenten die hun lerarenopleiding moeten afronden of docenten Frans die hun niveau op pijl willen houden. Uit ervaring weet ik dat je soms een zetje nodig hebt om je scriptie te schrijven of opdrachten af te krijgen. Er zijn ook docenten Frans die hun Frans op pijl willen houden. “Hoe kan ik mijn leerlingen motiveren om Frans te leren? Wat interesseert Franse schoolkinderen vandaag de dag? Welke Franstaligen zangers en vloggers vinden Franse pubers leuk? Wat zou inspirerend aanvullend lesmateriaal kunnen zijn? “ De taal evolueert, daarom is het noodzakelijk om de taal van de huidige middelbare school scholieren te spreken! 
  • Voorbereiding van een sollicitatiegesprek: wil je kans op jouw droombaan vergroten? Volg dan een training Frans. Je hebt een baan gezien bij de EU, het Europees Octrooibureau of een exportbedrijf, maar je spreekt geen Frans? Met een tiental jaar werkervaring bij een Franse commerciële dienstverlener, kan ik je in een paar efficiënte lessen voorbereiden op het sollicitatiegesprek.
  • Voorbereiding diploma’s (DELF, DALF, Masters): bereid je een officieel Frans tentamen voor in een groep? Is het moeilijk om in een groep van acht personen je conversatie-vaardigheden te oefenen? Wij kunnen het mondelinge tentamen in een paar lessen voorbereiden. Hierbij kijken wij specifiek naar de relevante grammatica en de benodigde woordenschat. Alleen de Alliance Française is bevoegd om de tentamen Frans af te nemen, maar ik kan je wel helpen om je tentamen Frans voor te bereiden en te halen!

Twijfel je over je niveau; doen dan de (gratis) online toets TCF.