Referenties

Wat denken de cursisten van mijn cursussen Frans in Rotterdam ?

 

Samen met mijn man volg ik al jaren Franse conversatieles van Anne. Wij gaan regelmatig naar Frankrijk en de lessen hebben ervoor gezorgd dat onze trips nog leuker zijn geworden en we met meer diepgang gesprekken kunnen voeren. Anne geeft les en huiswerk op maat op basis van ieders persoonlijke/zakelijke interesses en altijd op hoog niveau. Een echte aanrader voor een ieder die zijn/haar vaardigheden in het Frans wenst te verbeteren!

DANIËLLE, JANUARI 2024

Sinds 2,5 jaar heb ik samen met mijn man, twee tot drie keer per maand 1,5 uur les van Anne. We bespreken dan de afgelopen periode waarna zij ons een woordenlijst mailt met de woorden waarvan wij de vertaling niet wisten, dit werkt prettig voor ons. Naast de woordenlijst ontvangen wij opdrachten en korte filmpjes welke wij dan weer bij de volgende les bespreken. Anne is een rustige, zeer vriendelijke lerares waarbij je je meteen op je gemak voelt.  Ze spreekt perfect Nederlands maar is en blijft een echte Française en dat is precies wat wij zochten.

SONJA & JOERI, JANUARI 2024

Al enige tijd volg ik (virtueel) lessen bij Anne. Anne is een zeer prettige gesprekspartner en bijzonder goed op de hoogte van de Franse actualiteiten. Regelmatig stuurt zij mij dan ook interessante links voor artikelen, series of podcasts door. Ik ervaar dit als een fijne aanvulling op de lessen. Geen standaard lessen dus, maar een plezierige manier waarbij je je de Franse taal en cultuur echt ‘eigen’ maakt. Ik kan Anne zeker aanbevelen!

MARIANNE, JANUARI 2024

Fijne lerares. Weet goed het niveau dan de student te achterhalen tijdens de eerste les. Daarnaast wordt er goed gekeken naar de beste leermethode voor de student, waardoor Frans leren efficiënt, en niet geheel onbelangrijk, leuk is! Een aanrader voor iedereen die Frans wilt leren op een leuke en goed manier.

YASMINE, MEI 2022

Anne helpt je op een zeer professionele manier op weg in de mooie Franse taal. Met een gezonde dosis humor en duidelijke uitleg heb je al snel een aardig resultaat. Aan te raden dus !

JUDITH, AUGUSTUS 2022

Met veel plezier heb ik wekelijks (virtueel) aan tafel gezeten bij Anne. Het was mijn doel om mijn mondelinge en schriftelijke vaardigheden te verbeteren en Anne wist dit in haar lessen goed te combineren. Anne overtrof mijn verwachtingen door af en toe nét wat extra’s te bieden. Zo stuurde ze me regelmatig films- en boekentips en deelde ze Franse artikelen over onderwerpen die ik mogelijk interessant zou vinden. Anne weet feilloos waar examinatoren naar zoeken en leert je ‘trucjes’ die goed van pas komen. Het belangrijkste is nog dat ze me het zelfvertrouwen gaf dat ik nodig had voor mijn examens. Ik heb het met goed resultaat afgerond en ben haar daar enorm dankbaar voor!

WOUTER, JANUARI 2022

Ik heb ongeveer 7 maanden les gehad van Anne en dat was een geweldige keuze. Nadat ik eerst een Franse cursus was gestart bij LOI, merkte ik dat ik veel meer behoefte had aan les hebben in persoon en niet via de computer. LOI was niet duidelijk voor mij en er waren geen docenten die mij begeleide en feedback gaven. Ik ben toen zelf opzoek gegaan naar hulp als ondersteuning bij mijn cursus van LOI. Anne kon mij haarfijn uitleggen op welk niveau ik zat en welke verwachtingen ik moest hebben bij mijn eerste ervaring met de Franse taal. Samen hebben we een doel gesteld en zijn we daar naartoe gaan werken. De cursus bij LOI heb ik toen laten liggen, aangezien de lessen van Anne mij veel meer hielpen bij het bereiken van mijn doel. De lessen waren nooit saai, ze nam veel tijd voor mij door de Franse lessen te koppelen aan dingen die interessant waren voor mij. Zo kon ik de Franse lessen ook in mijn dagelijkse leven gebruiken. Ze was ook erg flexibel met de lestijden, wat erg goed bij mijn drukke rooster paste. Ik kan met trots zeggen dat ik mijn Franse examen A1 met mooie scores behaald heb. En daar ben ik Anne ontzettend dankbaar voor.

YVETTE, JANUARI 2022

Ik heb 5 maanden lang Franse conversatieles gevolgd bij Anne, volledig online via Zoom. Ik wilde mijn spreekvaardigheid verbeteren. Dit is zeker goed gelukt. Anne is een zeer bekwame docent en denkt met je mee, stemt de lessen op jouw behoeften af. Ze deelt ook regelmatig artikelen, videos etc waarvan zij denkt dat je die interessant vindt. Online les geeft ook enige flexibiliteit met plannen, wat fijn is. Ik beveel Anne van harte aan!

PAULA, OKTOBER 2021

Een half jaar lang heb ik met heel veel plezier Franse lessen gevolgd bij Anne. Ik ben docent Frans op een middelbare school en wilde mijn Frans graag weer wat opfrissen. Anne heeft mij ontzettend goed geholpen. Niet alleen met gespreksvaardigheid, maar ook met de invulling van mijn eigen lessen. Anne heeft hele leuke en actuele lesideeën en vertelt met veel enthousiasme over de Franse cultuur. Ze deelt graag websites, films, series, liedjes, podcasts, taalspelletjes en boekjes en mailt ook na de les nog aanvullend materiaal. Zelfs het meenemen van Franse petits-beurre om aan mijn eigen leerlingen uit te delen was voor haar niet te veel gevraagd. Anne is een onwijs fijne docent, ze neemt alle tijd en legt op een hele duidelijke manier uit. Ik kom graag weer terug bij Anne en kan haar lessen van harte aanbevelen!

MARGOT, DECEMBER 2020

2 jaar geleden heeft Anne mij enorm geholpen met het nakijken van mijn Franse mémoire die ik moest inleveren voor mijn eerste jaar Master Finance Management en Strategie. Deze studie volg ik online bij een Franse business school. Hierbij gaf ze ook tips hoe er in Frankrijk naar een mémoire wordt gekeken. Dit is totaal verschillend met een studie in Nederland. Inmiddels ben ik bezig met de laatste loodjes voor het tweede en laatste jaar van mijn Master opleiding. Dit jaar sluit ik af met een These over procesverbeteringen in de verzekeringsbranche. Andermaal heb ik mijn toevlucht gezocht bij Anne. Onlangs leverde ik mijn These in en ik kreeg zelfs een compliment over de uitgevoerde studie en geen opmerkingen over mijn taalgebruik. Daar is het om te doen, beoordeeld worden zoals ook elke andere Franse student wordt beoordeeld. Anne heeft hieraan een grote bijdrage geleverd. Hiervoor ben ik haar enorm dankbaar.

MABEL, NOVEMBER 2020

Franse les bij Anne was een verademing na mislukte pogingen van zelfstudieboeken/internetcursus. Van een zeer basaal niveau ben ik nu in staat een gesprek te voeren over zeer gevarieerde onderwerpen en Franse cinema te volgen. Ze weet de Franse grammatica (mijn achillespees) zo uit te leggen dat dit ook voor mij langzaam maar zeker ging dagen. Een vraag in het Nederlands is geen probleem, het antwoord volgt meestal in 1 a 2 zinnen Nederlands waarna Anne vloeiend overgaat in het Frans. Bij de conversaties geeft Anne blijk van een breed maatschappelijk inzicht, waarmee het goed converseren/discussiëren is. Meelevend en veelal komt er wel een boek of een DVD uit de kast met het advies: lees/kijk deze ook maar eens.Anne, een goed opgeleide Française, is voor Franse les ten zeerste aan te bevelen, hiernaast zijn alle lessen ook altijd gezellig en is de les voorbij voor je het weet.

FRANS VAN DER GRAAF, FRANKRIJK LIEFHEBBER, FEBRUARI 2020

Al zo’n vier jaar volgen wij conversatielessen Frans bij Anne. De eerste jaren face to face, maar sinds onze verhuizing naar het zuiden van het land (dichter bij Frankrijk) iedere week een uur via Skype. Dat bevalt ons uitstekend! Het gaat ons met name om spreekvaardigheid en het leuke is dat er nooit gebrek is aan gespreksstof. Het helpt ons enorm om de Franse taal op niveau te houden in de maanden dat wij in Nederland zijn. Ook onze Franse buren en vrienden merken dat ons Frans met sprongen vooruit gegaan is sinds we deze lessen volgen. Een echte aanrader!

IRIS EN HAN, DECEMBER 2016

Anne is een geweldige lerares. Geheel op maat verzorgt zij de lessen. Door haar overdracht gaan je spreken en kennis van grammatica en Frankrijk (cultuur, politiek) met rasse schreden vooruit. Kortom, ik beveel haar ten zeerste aan!

SUZAN, SEPTEMBER 2016

Ik ben gemeenteraadslid in Frankrijk en heb behoefte aan een individueel gerichte aanpak ter verbetering van mijn Frans. 

– Het werk omvat gerichte taallessen en vertalingen Nederlands/Frans en Frans/Nederlands. Anne doet dit uiterst professioneel. Met zachte dwang door de grammatica en dan door de concrete stukken.
– Spelenderwijs legt ze ook uit hoe het Franse systeem en de cultuur werkt en dat voorkomt veel van mijn onbegrip. 
– Zelf heeft ze een bedrijfskundige achtergrond en heeft dus een goed gevoel voor de problematiek in (gemeentelijke)organisaties en ook dat helpt. Anne zoekt op internet proactief naar voor mijn eigen werksituatie relevant materiaal en maakt dat beschikbaar ter lering en discussie. 
– Anne heeft een plezierige manier van communiceren, kan zeer to the point zijn, maar heeft ook een ruim gevoel voor humor en een ontwikkeld relativeringsvermogen. Anne is heel punctueel en komt zelf haar afspraken altijd na.

Kortom Anne biedt de unieke combinatie van individueel gerichte en daarbij interessante en vooral plezierige taallessen. Voor zij die verder willen (moeten) met hun Frans een must!

HENK, DECEMBER 2014

Anne = oh la la!  Zij heeft mijn dochter in aanloop naar het eindexamen Frans in een paar weken tijd naar een veel hoger niveau getild. Dat komt ook omdat zij een kei is in het overdragen van haar kennis.  Met enthousiasme en een bewonderenswaardig geduld.  Merci Anne, vous ȇtes super!   

KAREN, AUGUSTUS 2013

Anne geeft Franse les aan huis. De lessen zijn aangepast aan ons niveau met de focus op conversatie, woordenschat en grammatica. Ze maakt daarbij ook gebruik van ondersteunend lesmateriaal, Dvd’s, krantenartikelen enz. De manier van lesgeven ervaren wij als zeer prettig. Wij bevelen haar dan ook van harte aan.   

FAM. J VAN BATENBURG, AUGUSTUS 2013

Voor mijn Masterstudie Frans heeft Anne mij begeleid om niveau C1+ te bereiken voor zowel spreek-en luistervaardigheid als schrijf-en leesvaardigheid. Ze geeft op een zeer prettige manier les, en doorziet snel hoe ze jou precies op maat verder kan helpen. Haar manier van werken staat mij zeer aan: ze kent als geen ander de (Franse middelbare school-) eisen voor structuur en samenhang, met name als het gaat om schrijfvaardigheid en geeft steeds erg leerzame tips en snelle feedback. Door Anne heb ik bovendien de finesses van de Franse cultuur nog beter leren kennen, omdat Anne veel werkt met actuele artikelen over onderwerpen die de Franse politiek op dit moment bezig houdt. Ze kan daarbij precies uitleggen wat er in de hoofden van de Fransen omgaat. We hebben samen vaak interessante discussies gehad (uiteraard in het Frans) waar de verschillende tussen de Franse en de Nederlandse cultuur werden belicht. Heel boeiend! Ook al is mijn studie afgerond, hoop ik nog af en toe een les bij Anne te volgen om mijn niveau minstens op pijl te houden. 

PAULINE, MEI 2013

Conversatieles op een persoonlijke en ongedwongen manier aan de hand van gevarieerd lesmateriaal, waardoor je ook meer inzicht in Frankrijk en zijn bewoners krijgt. Bovendien luxe van docent aan huis. Wij zijn zeer tevreden!

LA CAZE BASSE APRIL 2011

Voor mij is de spreek- en luistervaardigheid die ik in mijn lessen met Anne oefen perfect om nu ook met mijn Belgische Franstalige “familie” en vrienden te durven praten. De lessen zijn zeer plezierig en door over alledaagse dingen, het bedrijfsleven en politiek te praten leer ik veel. Anne geeft de lessen met veel interesse, enthousiasme en een heel goede uitleg en de lestijd vliegt om. Ook voor mij een echte aanrader!

WILMA NOVEMBER 2010

Anne houdt in haar lessen heel goed rekening met de interesses van de cursisten. Ze weet ook veel te vertellen over de gebruiken in het zakelijk leven. Een uur les vliegt voorbij. Na een paar maanden les kon ik bij autopech in Frankrijk me ook goed verstaanbaar maken in het Frans.

DEBBY, OKTOBER 2010

Een goeie combinatie van les en plezier. Anne speelt goed in op wat je wilt leren en probeert je te interesseren om verder te kijken dan het leerboek Frans. De les is voor mij een goeie motivatie om steeds weer aan de slag te gaan met de Franse taal!

MAAIKE, SEPTEMBER 2009

Anne geeft heel persoonlijk en goed Frans! Ze sluit aan bij wat jij wilt leren en legt dit helder en praktisch uit! Daarnaast praat Anne voornamelijk Frans waardoor je snel in de taal komt! Ook de methodes die ze aanreikt zijn heel leerzaam. Anne kan je alles vertellen op het gebied van Frans waardoor je snel meer gevoel krijgt voor de taal! super! een aanrader!

EZRA, SEPTEMBER 2009

Nadat ik het eerste uur gratis bijgewoond te hebben ben ik meteen begonnen bij haar te lessen. Zij spreekt gelukkig alleen maar Frans tegen je waardoor je waardigheden daarin hopelijk snel zullen verbeteren.

ZERAFET, FEBRUARI 2009